Грижим се за чистотата на природата от 2015 г.
"Хидролиа" АД

Публикации

Добромир Симидчиев: Има резервни ходове относно язовир „Камчия“

Днес в предаването „12+3“ на програма Хоризонт, изпълнителният директор на „ХИДРОЛИА“ АД беше поканен да говори по темaта за понижаване на нивото на язовир „Камчия“ и последиците от това.

Пред БНР Добромир Симидчиев, бивш зам.-министър на регионалното развитие в две правителства,а сега член на Българската асоциация по водите, по повод прогнозираната водна криза в Бургаско заяви:

Хората, които управляват язовирите и инфраструктурата, трябва да набележат ясен план за действие. Има резервни ходове относно язовир „Камчия“. Той е на ниско ниво, но то не е безпрецедентно ниско. Към края на октомври 2007 година язовирът е бил на сходно като сегашното си ниво. Зависи каква ще е зимата. Дори при една суха зима и пролет има какво да се направи, трябва авариен план.

Според Добромир Симидчиев трябва да се обърне внимание на ежедневната експлоатация и на начина, по който се предоставя услугата:

Загубите на вода са доста високи, ако там се гонят ефективности, ще стигаме по-рядко до такива ситуации. ВиК дружествата оперират в среда, която ги поставя в местни политически зависимости. Това е проблем, защото не оперират като конкурентни търговски дружества, а често биват използвани. Това става на местно ниво.

Цялото интервю може да чуете тук.

No Comments :

Вашият коментар :

* Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.