Грижим се за чистотата на природата от 2015 г.
"Хидролиа" АД

Публикации

Интервю с инж. Благой Козарев, Генерален директор на Райкомерс Конструкшън ЕАД, член на УС на Камарата на Строителите у нас и Зам-председател на Българска Асоциация по Водите.

Инж. Козарев, Камарата на строителите в България (КСБ) и Българската асоциация по водите (БАВ) организираха форум „Развитието на дейността на „Знак за качество на БАВ“. Какво наложи провеждането му?

Няколко са причините да се организира провеждането на подобен форум. На първо място в този момент е от изключителна важност Камарата за пореден път да заяви своята съпричастност и огромна загриженост по въпросите, свързани с качеството на строителните дейности във ВиК проектите. Огромният обем усвоени европейски средства в последните няколко години и кратките срокове за изпълнение на проектите по Оперативна програма „Околна среда“ (ОПОС) предизвикаха претенции на възложителите към качеството на извършените работи. Някои от тях основателни, а други – не. Вероятно и ние като строители имаме вина за влошеното качество, но не бива да пренебрегваме и фактора, какви са влаганите материали. Много често на българския пазар се доставят такива със съмнителни качества и въпреки че са придружени с изискуемите сертификати и документи за съответствие, при влагането им в строежите се оказва, че е нарушено качеството на крайния продукт. В тези случаи негативният имидж остава изцяло за сметка на строителя, без да засягаме и неизбежните разходи и загуби, които търпим.

Цялото интервю можете да намерите във в-к Строител, 11.02.2016г.

No Comments :

Вашият коментар :

* Your email address will not be published.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.